fUNKIS

Posted Posted in Kungsholmen

Funkis vänder sig till dig som vill jobba i en trygg och stimulerande miljö. I vår härliga ateljé skapar vi egna hantverk som vi sen säljer i vår butik. I butiken kan du stå i kassan och ta emot kunder. Du kan prismärka och fylla på butiken med varor. Det finns också tid till att umgås med andra, göra gemensamma aktiviteter eller bara komma förbi på en fika.

Verksamheten vänder sig även till dig som är döv eller har en hörselnedsättning då kompetens och mångårig erfarenhet av att driva verksamhet i teckenspråkig miljö finns

 Vill du hitta en praktikplats?

På Funkis har du möjlighet att utvecklas och förbereda dina färdigheter innan du tar steget ut på arbetsplatspraktik. Du träffar en arbetskonsulent som tillsammans med dig kartlägger dina förutsättningar, behov och önskemål. Du kan prova på många olika arbetsuppgifter. Kanske vill du jobba med trädgårdsarbete, vara på ett café, i en butik, eller på en bensinmack? Vi samarbetar med flera olika företag och kommunala verksamheter. Om du vill kan du kombinera praktik med jobb på Funkis.

Vill du göra roliga saker tillsammans med andra?

Vi tror att alla mår bra av en innehållsrik och fungerande fritid. Många deltagare har önskemål om att göra saker tillsammans med andra och därför satsar vi även på att hitta på roliga aktiviteter på fritiden.

Helalivet omsorg anordnar gemensamma fritidsaktiviteter och sommaraktiviteter som du kan välja att vara med på. Då samlas deltagare, boende och personal från hela företaget och gör aktiviteter.

Funkis har utöver detta egna kvällsaktiviteter och sommaraktiviteter där bara gruppen på Funkis med personal deltar. Det kan vara att spela kubb, ha picknick, gå på Gröna lund, gå ut på någon pub eller restaurang. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Adress: Lindhagensgatan 73, Stockholm

Epost: funkis@helalivetomsorg.se

Telefon: 072 – 742 49 73

arbetsliv.nu

Posted Posted in Bromma

På arbetsliv.nu erbjuder vi dig varierande och utåtriktade arbetsuppgifter samt diverse aktiviteter.

Vår erfarenhet är att många deltagare på våra dagliga verksamheter uppskattar att praktisera ute på olika arbetsplatser men att det ibland kan kännas svårt att vara ute på praktik själv. Vi erbjuder dig därför även möjligheten att praktisera på olika arbetsplatser i grupp tillsammans med andra. Vi samarbetar med flera olika företag och kommunala verksamheter.

Vi erbjuder dig även en trygg och stimulerande arbetsmiljö de dagar du väljer att arbeta på verksamheten.

Vi lägger även mycket fokus på hälsa och välbefinnande samt erbjuder mycket fysisk aktivitet.

Verksamheten vänder sig även till dig som är döv eller har en hörselnedsättning då kompetens och mångårig erfarenhet av att driva verksamhet i teckenspråkig miljö finns.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Våra lokaler finns på Drottningholmsvägen 320 i Bromma.

Rum för DIG

Posted Posted in Spånga

Rum för dig ligger i Spånga, Stormbyvägen 6, nära centrum och bra kommunikationer. Området erbjuder bra promenadstråk i ett lugnt område.

Målgrupp
Vi vänder oss till dig i yrkesverksam ålder och som har beviljats insatsen daglig verksamhet enligt LSS § 9, personkrets 1. Verksamheten vänder sig även till dig som är döv eller har en hörselnedsättning då kompetens och mångårig erfarenhet av att driva verksamhet i teckenspråkig miljö finns.

Inriktning
Rum för DIG erbjuder en verksamhet för dig som önskar; att bidra till att förbättra miljön genom återvinning på olika sätt, aktiviteter för kropp och själ och som önskar kulturella inslag i tillvaron. Genom att vara en utåtriktad verksamhet kommer du att få ta del av samhällsinriktade arbetsuppgifter utifrån dina möjligheter oavsett funktionsnedsättning. Vi erbjuder dig gemensamma kvällsaktiviteter.

Verksamheten/verksamhetsidé
För att stärka kommunikationen arbetar vi utifrån AKK (alternativ och kompletterande kommunikation), samtalsmatta, tydliggörande pedagogik och sociala berättelser. Vi tror att med rätt stöd kan alla delta i arbetslivet i någon form. Vi ser att deltagandet i samhällslivet bidrar till utveckling och att det ger en känsla av tillhörighet, meningsfullhet och upplevelsen att vara behövd. Verksamhetens metoder och arbetssätt ska främja dina möjligheter till inflytande, delaktighet och självbestämmande. Det innebär bland annat att stärka din självkänsla och tilltro till dina egna resurser. Allt arbetet utgår från din vilja och dina önskemål.

Kontakt
Adress: Spångavägen 6, Spånga

Telefon: 072-742 49 69